Archiv článků

Paní zima kraluje!

Konečně nasněžilo dostatek sněhu, aby se děti mohly pořádně vyřádit na jízdě na lopatách a taky abychom společně mohli postavit pana a paní sněhulákovi. Pár fotek z naší práce. :-)

Karneval

Dne 27.1.2017 se v základní škole uskutečnil karneval pro děti. Bylo nachystáno spoustu her a taky sladkých odměn. :-)

Zimní radovánky

Když nám konečně napadl sníh, mohly se děti vyřádit jízdou na lopatě na kopečku na školní zahradě. Společně s paní učitelkou také postavily sněhové iglů. Děti práce bavila a každý zapojil ruku k dílu. :-)

Vánoce

I letos k nám do školky zavítal Ježíšek se spoustou krásných nových dárků pro děti. Vyprávěly jsme si o Vánocích, každý řekl básničku nebo zazpíval písničku a dostal dáreček na památku. Společně jsme pouštěly skořápky od ořechů, házely botou a nebo rozkrajovaly jablíčko. 

Koledování po vesnici

Tak jako každý rok i letos jsme se vydaly s dětmi na společné koledování po vesnici. Navštívily jsme obchod, farmu, poštu a obecní úřad v Hrubé Vrbce. Děti řekly básničky, zazpívaly jsme společnou písničku a děti za to všechno dostaly odměnu v podobě sladkostí. :-)

Pan muzikant ve školce

Dne 20.12. k nám do školky zavítal pan muzikant, aby dětem ukázal, jak se hraje na klavír a na harmoniku. Zazpívali jsme si vánoční koledy, ale také písničky, které mají děti rády. Dětem se to líbilo, tleskaly, zpívaly a hrály společně s panem muzikantem. :-)

Prosincové vandrováníčko do Lasek

Do batůžku jsme si nabalily kaštany, tvrdé pečivo a papírového hada a vydaly se do přírody. V lese jsme zahrabaly listím papírového hada a uložily ho tak symbolicky k zimnímu spánku. Cestou přes pocukrovaný zimní lesík jsme si povídaly o zvířátkách na louce a u lesa pro zvířátka připravily...

Pečení perníčků

Dne 14.12 si děti ve třídě kytiček upekly s paní učitelkou vánoční perníčky. Každý si vykrojil svůj perníček a společně jsme je poté ochutnali. Perníčky se dětem velice povedly. :-)

Mikuláš v MŠ

Dneska k nám do školičky přišel Mikuláš s čerty a andílkem. Děti zazpívaly písničku nebo řekly básničku a od andílka dostaly balíček sladkostí. Ze začátku se děti čertů bály, ale nakonec se s něma ve třídě i pohrály. Čerti na nás byli moc hodní. :-) 

Běh babího léta

Dne 24.11. se konal běh babího léta, který byl přesunutý ze září, kdy nám venku nepřálo počasí. Běh se konal ve sportovní hale ve Veselí nad Moravou. Děti se seznámily se sportovní halou a byl to pro ně určitě velký zážitek. Celkově Jsme obsadili 5. místo, ale vítězové jsme byli všichni, jelikož...