Archiv článků

Hudební show

Dnes nás ve školce navštívil pan muzikant. Zahrál dětem na klávesy a společně si zazpívali několik známých písniček z pohádek. Děti si na muziku zatancovaly, zaskotačily. Pan muzikant jim dával také hudební hádanky. Dětem se představení libilo.

Vandrováníčko, Palinec - Dužiny

23.2. Po dlouhé a mrazivé zimě jsme se opět vydali do terénu. Hned na počátku jsme se zasmáli zbloudilému kohoutovi, který vzorně přecházel vozovku s rozhledem. První jarní květiny, sasanky u Kučerového nám dodaly energii na cestu. Cestou jsme si povídali o blížícím se jaru, objevili jsme 3 malé...

Paní zima kraluje!

Konečně nasněžilo dostatek sněhu, aby se děti mohly pořádně vyřádit na jízdě na lopatách a taky abychom společně mohli postavit pana a paní sněhulákovi. Pár fotek z naší práce. :-)

Karneval

Dne 27.1.2017 se v základní škole uskutečnil karneval pro děti. Bylo nachystáno spoustu her a taky sladkých odměn. :-)

Zimní radovánky

Když nám konečně napadl sníh, mohly se děti vyřádit jízdou na lopatě na kopečku na školní zahradě. Společně s paní učitelkou také postavily sněhové iglů. Děti práce bavila a každý zapojil ruku k dílu. :-)

Vánoce

I letos k nám do školky zavítal Ježíšek se spoustou krásných nových dárků pro děti. Vyprávěly jsme si o Vánocích, každý řekl básničku nebo zazpíval písničku a dostal dáreček na památku. Společně jsme pouštěly skořápky od ořechů, házely botou a nebo rozkrajovaly jablíčko. 

Koledování po vesnici

Tak jako každý rok i letos jsme se vydaly s dětmi na společné koledování po vesnici. Navštívily jsme obchod, farmu, poštu a obecní úřad v Hrubé Vrbce. Děti řekly básničky, zazpívaly jsme společnou písničku a děti za to všechno dostaly odměnu v podobě sladkostí. :-)

Pan muzikant ve školce

Dne 20.12. k nám do školky zavítal pan muzikant, aby dětem ukázal, jak se hraje na klavír a na harmoniku. Zazpívali jsme si vánoční koledy, ale také písničky, které mají děti rády. Dětem se to líbilo, tleskaly, zpívaly a hrály společně s panem muzikantem. :-)

Prosincové vandrováníčko do Lasek

Do batůžku jsme si nabalily kaštany, tvrdé pečivo a papírového hada a vydaly se do přírody. V lese jsme zahrabaly listím papírového hada a uložily ho tak symbolicky k zimnímu spánku. Cestou přes pocukrovaný zimní lesík jsme si povídaly o zvířátkách na louce a u lesa pro zvířátka připravily...

Pečení perníčků

Dne 14.12 si děti ve třídě kytiček upekly s paní učitelkou vánoční perníčky. Každý si vykrojil svůj perníček a společně jsme je poté ochutnali. Perníčky se dětem velice povedly. :-)