Archiv článků

Běh O Malansků trnku

 I letos se některé děti zúčastnily běhu o Malansků trnku. Sláva vítězům a čest poraženým. :-)

Kouzelník v MŠ

Do školky zavítal i kouzelník, který si s sebou přivezl i živé zvířátka. Děti se rády zapojovaly a všem se to moc líbilo. :-)

Den matek

V neděli jsme společně s dětmi vystupovali pro naše maminky. Paní učitelky pilně nacvičovaly s dětmi bášničky, písničky, fletničku nebo i divadélko. Myslím, že se nám program opět krásně vydařil a doufáme, že se Vám to rovněž líbilo.

Vandrováníčko - pod Kobelí

Na vandrováníčku jsme se tentokrát vydali na pod Kobelí, cestou jsme procházeli Lasky a nasbírali jsme spoustu pampelišek, se kterých nám paní učitelka Stehlíková vyrobila slaďoučký med. Pozorovali jsme u toho jarní přírodu všemi smysly a našli i pár zajímavých broučků.

Barevný týden

Od 9. dubna jsme společně nachystali barevný týden. Děti každý den chodily v jiných barvách, vyráběly jsme různé jarní barevné výrobky a i kuchyň byla barevně sladěná. :-)

Čarodějnice

V pátek 27. 4. jsme uspořádali ve školce rej čarodějnic. Děti plnily úkoly u jednotlivých čarodějnic z pohádek - Malá čarodějnice, Mrazík, Princezna ze mlejna, strašidýlko Emílek, Harry Potter nebo kouzelník Pokuston. Mohly si zakoupit čarodějné dobrůtky a ke konci dostaly skleněnou kouzelnou...

Návštěva farmy

V pondělí 30.4 jsme se společně vydali na farmu ke zvířátkům. Děti měly možnost prohlédnout si všechna zvířátka, která na farmě jsou. Společně jsme je nakrmili starým pečivem nebo dobrou mrkvičkou. Počasí nám vyšlo na jedničku, a tak jsme si den se zvířátky náramně užili.

Vandrováníčko Mokré Honce, Březůvky

Dnešní již jarní, ale chladné slunečné vandrováníčko nás zavedlo na Mokré Honce a Březůvky. Cestou jsme nenápadně pozorovali probouzející se přírodu - rašící divoký česnek, první ostýchavý let včelek kolem úlu. Nasbírali jsme ulity od hlemýždů a pozorovali hejna čejek chocholatých. Vraceli jsme se...

Povolání

Celý týden si hrajeme na různé povolání, kdo čím může být, kdo se čím chce stát...V průběhu týden jsme navštěvovaly různá místa a budovy v okolí Hrubé Vrbky a Kuželova, v pátek jsme si udělali společně menší výlet do Velké nad Veličkou, kde jsme navštívili Kulturní dům. Tam jsme se společně...

Karneval

V pátek 16.února proběhl každoroční Karneval na ZŠ. Viděli jsme spoustu krásných masek, vystoupení a děti si rovněž mohly zahrát nějaké hry. Všechno se nám moc líbilo, děti měly plno zážitků a my se budeme těšit zase na příští rok. :-)