Dětský den - Indiáni

Dnes, 1. června 2016, je Dětský den a to by nebylo, aby se právě i v naší školičce, která je plná dětiček, tento den neslavil. A slavili jsme už od rána. Děti, paní učitelky i tety v kuchyni...všichni přišli převlečení za indiány, na které jsme si celý den hráli. Komu chyběla čelenka, mohl si ji ráno ještě rychle vyrobit, kdo se chtěl namalovat válečnými barvami, tomu paní učitelky také pomohly.

Po svačince jsme se sešli na zahradě u indiánského totemu a stanu. Naučili jsme se indiánskou píseň, společně se vyfotili a pak jsme se už vydali na indiánskou stezku kolem MŠ. Děti ve dvojičkách hledaly barevné fáborky, které značily stanoviště s obrázkem. Ten si musely zapamatovat. Celkem šest obrázků si pak následně musely vybavit u šamana, který seděl na konci stezky. Na naší zahradě se pak děti rozprchly na různé místa, kde si mohly vyzkoušet různé aktivity - ulovit oštěpem bizona, vytvořit si ind.náramek, náhrdelník a nebo tomahawk, ulovit po slepu ve vodě rybu nebo se dokonce pro ni kousíček potopit, zajezdit si na indiánském koni, projet se s pořádným veslem na kánoi nebo se pohrát v našem ind.stanu u tepee.

Překvapení přišlo i z indiánské kuchyně - nanuky.

Na konci dopoledne dostaly děti na pamatáku indiáský diplom a i odpoledne, po spinkání, jsme si ještě některé aktivity zopakovali.